Nieuws

Sportfotografie publicatie in Leven Magazine Jick.nl

In de lente editie van Leven Magazine Utrecht stond sportfotografie centraal. Dit item hadden ze gekozen om aandacht te geven aan de tour de France die plaatsvindt in July 2015. Leven Magazine vroeg mij om 2 foto’s en tekst waarom ik gekozen heb voor sportfotografie als specialistme.

Welke 2 foto’s beschrijven sportfotografie het beste?

Ik heb gekozen voor de foto van de schermster Milja Mondt genomen tijdens een portretsessie in de Metaalkathedraal en een foto van een zwemmer tijdens de triathlon in Utrecht. Reden waarom voor deze 2 foto’s heb gekozen is omdat dit precies de 2 aspecten van sportfotografie beschrijft die ik het¬†mooist vind.

Mijn hart gaat eigenlijk uit naar het portretteren van sporters. De foto van de schermster was helemaal in scene gezet. Ik heb de locatie gekozen omdat ik wist dat er ‘s avonds mooi licht door de ramen valt. Op de locatie had ik een rook machine en flitser bij mij om het effect nog iets dramatischer te maken. Bij portretfotografie heb je alle elementen (bijna) zelf onder controle.

De 2e foto, die van de zwemmer, beschrijft het beste sportfotografie op locatie. Wat ik het mooiste vind van sportfotografie op locatie is de emotie van de sporter vast te leggen. Door in in te zoomen op de gezichten kan een moment vastleggen waarin de sporter finisht, of het zwaar heeft in de laatste meters. Die emotie beschrijft voor mij exact waar het om gaat in sportfotografie.

 

3

2

1