Evenementen

Military Boekelo 2015

Military Boekelo Enschede

De Military Boekelo Enschede is een van de grootste paardensport evenementen ter wereld. Iedere internationale topruiter wil hier graag een keer gereden hebben. Het is een technisch hoogstaand parcours en daardoor meerdere keren door de sporters zelf uitgeroepen tot de beste Military ter wereld.

Eerste keer

Voor mij was dit de eerste keer dat ik naar de military Boekelo ging en was direct verkocht. In tegenstelling tot een concours-hippique zijn de hindernissen bij een military velen malen indrukwekkender. Dat komt omdat een boomstam simpelweg niet wijkt als je hem per ongeluk raakt. Dat vereist een grenzeloos vertrouwen tussen ruiter en paard, waardoor je dit parcours alleen kunt rijden als je bij de top van de paardensport hoort. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.

Spanning van de military

Zoals je hieronder ook kunt zien voel je bij iedere hindernis een spanning of dat ruiter en paard een hindernis halen en direct daarna valt je mond open van verbazing dat het weer vlekkeloos goed gaat. Slechts 1x op de dag zag ik een  ruiter en paard een vergissing maken en een hindernis raken (zie foto). Gelukkig waren er geen verwondingen en ging de ruiter direct weer door.

Omstandigheden voor fotografie

Toevallig was het een fantastisch weer voor deze dag waardoor de omstandigheden om foto’s maken ook perfect waren. Er was voldoende licht aanwezig om hoge sluitertijden te gebruiken. In combinatie met bijvoorbeeld water levert dat spectaculaire foto’s op.

Meer informatie over de military Boekelo Enschede

Voor meer informatie kun je terecht op de volgende websites:

Military Boekelo

Ruiter neemt hindernis na de waterbak.

Military Boekelo

Humor bij de hot-dog stand

Military Boekelo

Ruiter en Paard raken een hindernis

Military Boekelo

Ruiter en paard springen uit de waterbak, dat levert altijd spectaculaire beelden

Galop op de military boekelo

Het paard is is in een prachtig rengalop