Evenementen

Triathlon Utrecht 2015 – Rijwiel paleis Bilthoven Triathlon

Triathlon Utrecht 2015 Zwemmers

Triathlon Utrecht 2015 zwemmers

Triathlon Utrecht 2015  – Rijwiel paleis bilhoven Triathlon

Elk jaar wordt in de veilinghaven de Triathlon Utrecht 2015 gehouden (de Rijwielpaleis Bilthoven Triatlon). Omdat dit zowat in mijn spreekwoordelijke achtertuin plaatsvindt, kan het niet laten om mijn camera te pakken en een paar foto’s te maken van de zwemmers die voorbij komen.

Sportfotografie en zwemmers

Zwemmers leveren altijd hele dramatische foto’s op, omdat de waterdruppels voor veel actie in de foto zorgen. Toch is het nog best lastig om deze foto’s echt goed te maken. De reden is dat je met een borstcrawl het gezicht van de zwemmer pas echt goed ziet als hij van je af zwemt (en toevallig ook nog ademhaalt aan de kant waar jij staat opgesteld). Vlinderslag of schoolslag is makkelijker, want dan komt het hele gezicht uit het water als hij op je afkomt, wat natuurlijker is om te fotograferen. Dit wetende kies ik altijd positie op de plaats waar zwemmers terug komen aan de rechterkant en van je af zwemmen, want de meeste sporters zijn rechtshandig en dus ook rechts ademend :).

Google voor de grap maar eens op zwemmen en foto’s, de echt spectaculaire foto’s worden veelal gemaakt wanneer zwemmers het water induiken of rennen. Slechts zelden vind je spectaculaire borstcrawl foto’s in het water, simpelweg omdat het lastig is te fotograferen. Bij dit evenement specifiek begint deze triatlon al in het water, dus van duikende zwemmers is geen sprake. Wellicht dat ik volgend jaar mijn onderwatercase eens meeneem en foto’s vanuit het water ga maken met mijn spiegelreflex voor nog meer drama.

Zwemmers bij triathlon utrecht 2015 in de veilinghaven

Twee zwemmers die strijden tijdens de kwart Triathlon voor trio’s (estafette).

Triathlon Utrecht 2015; Zwemmers op de Olympic Distance

Triathlon Utrecht 2015; Zwemmers op de Olympic Distance

Zwemmer in veilinghaven bij Triathlon Utrecht 2015

Zwemmer in veilinghaven bij Triathlon Utrecht 2015

Switch naar Wielrennen

Switch naar Wielrennen

Zwemmers Olympic Distance

Zwemmers Olympic Distance

Op alle foto’s berust copyright, gelieve contact op te nemen met fotos@jick.nl indien u deze wilt gebruiken.