Tour de France 2015 Utrecht

Tour de France Utrecht - Geoffrey SOUPE

Geoffrey Soupe

Tour de France 2015 Utrecht fotografie

Dit jaar was mijn eigen stad Utrecht op 4 en 5 juli het decor van de tour de France. Uiteraard was ik dus aanwezig om dit evenement te fotograferen. Het was in een woord een topevenement. De gemeente Utrecht heeft het hele evenement van begin tot eind fantastisch begeleid. Het hele evenement van wel 3 dagen is zonder incidenten verlopen. Eerder was al de finish van de Giro d’Italia in Utrecht, echter dat was niets in vergelijking met deze Tour de France.

Wielren-fotografie

Voor mij is de Tour de France het hoogtepunt van Wielren-fotografie. Ik vond het vooral geweldig dat de tijdritten hier werden gehouden. Elke renner komt dan een keer langs met gemiddeld een minuut tussen de wielrenners. Hierdoor zie je dik 2 uur lang schitterende emoties in de ogen van de renners wanneer zij hun laatste meters voor de finish afleggen.

Bij een normale rit komt in enkele minuten, soms zelfs seconden, een heel peloton voorbij. Je probeert dan zo goed als het kan individuele gezichten vast te leggen, maar door de drukte gaat dat helaas niet altijd. Nu heb je echt alle gelegenheid om optimaal de kracht van deze wielersport optimaal te fotograferen.

Ik geprobeerd om ondanks de drukte toch op 4 verschillende plaatsten foto’s te maken om zo een mooi beeld te dag te maken. Doordat er door de hele stad videoschermen stonden kon je perfect de belangrijke renners in de gaten houden, waardoor ook nog het evenement kon beleven terwijl je langs de lijn stond. Ik heb alle lenzen optimaal kunnen benutten waardoor je leuke verschillende perspectieven krijgt (400mm, 200mm, 70mm, 24mm, 14mm)

Links over de Tour de France in Utrecht

Hieronder enkele nuttige links over de Tour de France in Utrecht

Foto’s

Hieronder een kleine impressie. Alle foto’s zijn copyright van Jick.nl. Indien je ze wilt gebruiken, mail dan gerust via deze website met je verzoek.

Leopold König Tour de France Utrecht 2015

Leopold König

Tom Dumoulin Tour de France 2015 Utrecht

Tom Dumoulin in de laatste bocht voor de finish

 

Laurens ten Dam Tour de France Utrecht

Laurens ten Dam rijdt zich warm

Tony Martin Tour de France Utrecht 2015

Tony Martin

Robert Gesink tijdens tour de france Utrecht tijdrit

Robert Gesink moet uitwijken voor hoed

Ian Stennard bij de Tour de France Utrecht

Ian Stennard

Haribo Caravane voor de Tour de France

Haribo caravane

Nicolas Roche in de Tour de France

Nicolas Roche

 

WillemAlexander neem afscheid van Utrecht

WillemAlexander neem afscheid van Utrecht